w8RD0Gnj_940_9788210055294-300dpi.jpg

Historien om et godt menneske (2015)

Da Thomas vokste opp, brøt samfunnet rundt ham sammen. Ekteskapene gikk i oppløsning, og dopet skyllet innover strendene. De heldige reiste bort for å studere, de uheldige ble værende. Tjue år senere lever gamle barndomsvenner vidt forskjellige liv. Dette er historien om hva som skjer når de møtes igjen.

Historien om et godt menneske er en roman om å tvile på sannheten om seg selv. En intens fortelling båret frem av et rikt persongalleri, som hele tiden stiller nye spørsmål om hvem vi er for hverandre. Boken utfordrer stadig skillet mellom det gode og det onde, det ærlige og det iscenesatte, bildet vi ønsker å tegne av oss selv, og hvordan verden virkelig ser oss.

Er det i det hele tatt mulig å være et godt menneske?

 

KJØP BOKA

“Dramaturgien er stram, spenningskurven dirrende og jevnt stigende. Språket er krast, klart og realistisk. Vekslingen mellom et velbrukt tema, barndomsvenner som møtes igjen etter tjue år, og skildringen av en eksistensiell krise der spørsmål som sannhet og selvbedrag drøftes, er fascinerende godt behandlet.”

— Anne Schäffer, Bergens tidende

“Hva kan jeg si, jeg elsket denne romanen! Emanuelsen trenger ikke mange ord eller kompliserte setninger for å få frem det han vil si. Oppbyggingen og avslutningen av romanen er perfekt skalert.”

— Tine Sundal, tinesundal.blogspot.no

“Emanuelsens bok stiller interessante spørsmål om sannhet og unnlatelsens synd. Den er verdt å lese og kan være en særlig aktuell påminner om latskapen og forfengeligheten som finnes i oss alle.”

— Mari Mjaaland, Universitas

“Vendingane er framstilte i eit sjølvtrygt språk, som ber sleivete så vel som poetiske formuleringar, dialektinnslag så vel som avisprosa med truverd. Dei høge ambisjonane skjemmer såleis lite, og Emanuelsen skriv seg stødig, levande og godt opp mot sitt eige, høge nivå.”

— Eivind Myklebust, Klassekampen

“Emanuelsen forteller med et vanvittig driv og hovedpersonen Thomas skrives fram som en konfliktfylt og spennende karakter i begynnelsen av romanen. Midtveis er fortellingen så medrivende at den er vanskelig å legge fra seg.”

— Kristin Buvik Sivertsen, Dagsavisen

“Emanuelsen skriv godt om det vonde, slik det ovrar seg i det kvardagslege, men personane er ikkje fortapte, dei har framleis kimen til noko godt i seg.”

— Odd W. Surén, Dag og tid

“Det som gjør Emanuelsens roman interessant, i tillegg til at han skriver godt, er uroen som vekkes gjennom glattheten Thomas insisterer på å omgi seg med.”

— Karen Frøsland Nystøyl, Vårt land

“En velskrevet og i lange passasjer medrivende roman, som er best der eksistensen står på spill for dens hovedpersoner.”

— Sigmund Jensen, Stavanger aftenblad

“Historien om et godt menneske er en gripende, opprørende og tankevekkende roman.... Emanuelsen skriver poetisk, rått og med konfrontasjon som litterært grep.”

— Anders Holstad Lilleng, Demokraten (terningkast fem)