anna til itunes.jpg

Anna og kjærligheten (2016)

Anna Bergseng er jordmor og har aldri hatt en sykedag. Hun er den trygge, veteranen, den de unge kollegene ser opp til. En kveldsvakt går Anna på jobb med feber. Utenfor fødestuen møter hun et menneske hun en gang kjente, og en minneflom river grunnen vekk under henne.

Anna og kjærligheten er en historie om håp og forandring. Om livet som var, og om livet som kunne vært. Er det noen gang for sent å tilgi seg selv?

 

 

“En litterær maktdemonstrasjon, så elegant og medrivende, en ren oppvisning i dramaturgi og prosakunst ... et stort kjærtegn av en roman, om å gjøre det lille stort.”

— Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast seks)

“Romanens styrke ligger i Emanuelsens mot til å analysere de virkelig store følelsene og hans evne til å gjøre dette uten at det blir latterlig.”

— Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

“Anna og kjærligheten er velformulert, vakker, sorgtung og original på sitt vis; om dette ordinære kvinnelivet som rommer så mange hemmeligheter.”

— Cathrine Krøger, Dagbladet

“Emanuelsen har skapt et troverdig psykologisk portrett av usikkerhet, ensomhet og sårbarhet. Boka er forståelsesfull, vond og varm på samme tid.”

— Vilde Imeland, Fædrelandsvennen (Terningkast fem)

“Birger Emanuelsen forsøker i sin roman «Anna og kjærligheten» å nærme seg godheten, og grunnen til at han lykkes, er – selvsagt – at han lar nettopp de menneskelige svakhetene få sin rettmessige plass.”

— Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen Bokmagasinet

“Birger Emanuelsen skriver frem et presist og inderlig portrett av en sterk kvinne. Det er de aller største følelsene som holdes opp som et prisme mot solen, og fargene er skarpe og klare. Det blir aldri kleint i analysen av følelsesflommen som veller frem i en 61 år gammel kvinnes liv.”

— Karen Frøsland Nystøyl, Vårt land

“Ingen tvil om at Birger Emanuelsen har en god og levende penn. Han har allerede markert seg som forfatter og vi kommer helt sikkert til å høre mye fra ham i de kommende årene.”

— Thorstein Buer, Demokraten

“Det er Emanuelsens styrke - å skrive om store eksistensialistiske spørsmål som skyld og tilgivelse, slik vi opplever dem i hverdagen vår, og slik trekke tematikken ned på jorda. ... “Anna og kjærligheten” er et kvinneportrett som vil bli stående.”

— Anne Schäffer, Tara

“Emanuelsen skriver knakende godt: gjennomskinnelig enkelt, men stemningsfullt og konkret. Han fanger detaljer og gjengir hendelser som viser at han forstår og kjenner sine personer fra innsiden. ... Emanuelsen har skrevet en sterk roman om noe som angår oss alle: Fortid og frigjørelse. (Terningkast fem)”

— Arne Hugo Stølan, VG

“Emanuelsen er en fordomsfri og respektfull forteller og lar Annas relasjoner og yrkesliv stå fram som verdifulle og tilfredsstillende. Med Annas fortelling får han sagt mye klokt og viktig om både livet og kjærligheten.”

— Liv Bjørnhaug Johansen, Sykepleien

“Anna og kjærligheten er en flott, vond og morsom roman om sammensatte mennesker.”

— Katrine Judit Urke, Deichmans litteraturblogg

“Sterkt, vondt og vakkert. ... Det er et stoff der dramatikken i stor grad ligger på det indre plan, og Emanuelsen gir et medrivende bilde av en voksen kvinne i krise. ”

— Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad